Search

Lightroom tutorial: Preset -esiasetusten lataus ja käyttö

Updated: Mar 14


Nykyään someissa nousevaksi trendiksi on muodostunut Preset -pakettien myyminen ja mainostaminen. Sanalla Preset -viitataan esiasetuksiin, eli ennalta tehtyihin muokkauksiin jotka voi lisätä omiin kuviinsa. Presettien avulla kuvanmuokkauksesta tulee nopeampaa ja helpompaa, ja parhaimmassa tapauksessa onnistunut preset on avain onneen suunnitellessa Instagram -feediä.


Sen lisäksi, että presetit ovat helpotus kuvanmuokkaukseen, voivat ne olla myös hankalia käyttää tai ymmärtää niille, joille Lightroom ei ole tullut vielä tutuksi.

Lightroom on Adoben sovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi. Lightroom on loistava sovellus kuvanmuokkaukseen, mutta keskitytään tässä postauksissa vain ytTästä postauksesta löydät vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin:

Kuinka lataan valmiin presetin netistä?

Kuinka tallennan presetin Lightroomiin?

Kuinka käytän presettiä?


Yllä näkyy ravintolasta nappaamani kuva ennen Presettiä, ja sen lisäämisen jälkeen. Kuvassa on itse tekemäni Bright Autumn preset, jonka olen säätänyt sopimaan ravintolaympäristöön. Säädöt olen tehnyt niin, että teema pysyy lämminsävyisenä ruskeana, jonka lisäksi vihreät yksityiskohdat toimivat piristeenä, sillä kuvattava kohde on ruoka. Tätä presettiä en siis suosittele käyttämään esimerkiksi selfieihin, sillä säädöt luultavasti vääristäisivät esimerkiksi ihonväriä huomattavasti!

On siis erityisen hyvä muistaa, että et voi muokata kaikkia kuvia samoilla säädöillä.

Luonnollisesti ottamissasi kuvissa on erilaisia valaistuksia, ja kohteet vaihtelee. Ruokakuville toimiva preset siis harvoin toimii yhtä hyvin esimerkiksi henkilökuviin.


Ohjeet tekemäni presetin lataukseen ja käyttöön:


Internet on pullollaan maksullisia preset -paketteja, joten päätin lisätä tänne ladattavaksi kaksi ilmaista presettiä, joilla pääsee alkuun.
1. Tästä linkistä pääset suoraan kansioon, josta voit ladata ylläolevassa kuvassa käytetyn Bright Autumn -presetin. Tiedosto, jonka sinun tulee ladata on nimeltään downloadme_brightautumn.DNG


HUOM! Moni on laittanut minulle viestiä, että lataus ei onnistu puhelimella. Suosittelen avaamaan tämän blogin tietokoneella, tallentamaan .DNG tiedoston tietokoneelle ja lähettämään sen puhelimeen esimerkiksi Driven, AirDropin tai sähköpostin avulla.


2. Kun olet ladannut tiedoston, mene Lightroom sovellukseen ja paina sinisestä ikonista alareunassa (vasen kuva)


3. Valitse tallentamasi tiedosto, se näkyy kansiossa mustana ja sen tunnistaa oikeassa yläreunassa olevasta .DNG -merkistä (oikea kuva)


HUOM! Mikäli tässä vaiheessa tiedosto ei näytä samalta kun oikealla olevassa kuvassa (eli siinä ei ole .DNG merkintää, joku vaihe tiedoston tallentamisessa on mennyt pieleen).


4. Kun olet saanut kuvan auki sovelluksella, paina oikeasta yläreunasta löytyvästä pallosta jossa on kolme mustaa pistettä (vasen kuva)

5. Valitse valikosta ''Create Preset'' jonka jälkeen nimeät presetin esimerkiksi ''Bright Autumn'' ja paina ok (oikea kuva)6. Seuraavaksi poistu kuvasta jossa olet nyt, ja lataa haluamasi kuva sovellukseen samalla tavalla kun latasit .DNG tiedoston, eli painamalla sinistä nappia. Kun olet avannut haluamasi kuvan, scrollaa alareunan valikko oikealle, ja paina ''Presets'' (vasen kuva)

7. Valitse nimeämäsi Preset, ja paina oikeasta alakulmasta löytyvästä nuolesta (oikea kuva)


Valmis!2,920 views0 comments

Recent Posts

See All